Kemal Hasić – Nema Dana Moja Draga [Official Video 2024]

0
Kemal Hasić - Nema Dana Moja Draga [Official Video 2024]


Kemal Hasic Nema Dana Moja Draga Official Video 2024
„Još uvijek nadam se i nikom da mi uzme to, jednom će doći suđena da od kuće napravi mi dom“, u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju „čovjek od meraka“

Pjesma „Nema dana moja draga“ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

„Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi“, kazao je Hasić.

Tekst pjesme o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz ostvari dom.

Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

U 2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme „Nema dana moja draga“ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića- Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

„Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor“, dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.


Source

About Author

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *